Längdskidåkningens TD informerar

Maastohiihdon TD-postia 11.9.2023

Sääntöryhmän kokoonpano

Sääntöryhmän kokoonpano kaudella 2023–2024 on seuraava:

– Jussi Prykäri, puheenjohtaja
– Mattias Skog
– Annmari Viljanmaa
– Arto Tilli
– Mikko Rantanen
– Jukka Tahkola
– Ingalill Aspholm
– Maria Sorvisto
– Esa Harlin
– Marita Kaipainen
– Larissa Erola, toimihenkilöedustaja

TD-nimitykset

Syyskuun aikana julkaistaan sekä tulevan talven TD-nimitykset että kauden 2024–2025 kotimaisten arvokilpailujen TD-nimitykset.

TD-koulutukset

Kansainvälisen hiihtoliiton FIS:n järjestämät koulutukset:

– FIS-tason TD-koulutus järjestetään Norjassa, Trondheimissa 20.–22.10.2023 (kutsu ja ilmoittautumisohjeet liitteenä). Jokaisen tulee hoitaa ilmoittautuminen sekä lento- ja majoitusvaraukset itse. Huom! Ilmoitathan allekirjoittaneelle, mikäli aiot osallistua koulutukseen, jotta tiedämme ennakkoon, ketkä ovat lähdössä.

Suomen Hiihtoliiton järjestämät koulutukset:

– Maastohiihdon vuosittainen TD-seminaari järjestetään Tampereella 28.–29.10.2023.
– Uudistettu B-tason TD-koulutus järjestetään maastohiihdon TD-seminaarin yhteydessä Tampereella 28.–29.10.2023. Lue lisää uudistetusta B-tason koulutuksesta alempana.
– C-tason TD-koulutusta ei ole tällä hetkellä mahdollista suorittaa verkossa. Hiihtoliiton Claned-oppimisalusta suljettiin 31.5.2023 ja syksystä alkaen ko. verkkokoulutus toteutetaan uudessa oppimisympäristössä, mistä tiedotetaan myöhemmin lisää.

Lisätietoa koulutuksista löytyy osoitteesta https://hiihtoliitto.fi/lajit/maastohiihto/td-toiminta/.

B-tason TD-koulutus uudistuu

B-tason TD-koulutus suoritetaan tästä kaudesta eteenpäin vuosittaisen maastohiihdon kotimaisen TD-seminaarin yhteydessä. Koulutus on monivaiheinen ja jatkossa tullaan toimimaan seuraavasti:

– B-tason TD-koulutuksen voi aloittaa C-tason koulutuksen suorittanut henkilö toimittuaan vähintään yhden kauden ajan joko TD-tehtävissä tai kilpailuorganisaation vastuutehtävissä
– B-tason koulutus suoritetaan vaiheittain alla kuvatulla tavalla:
  o Koulutus aloitetaan osallistumalla vuosittain Suomessa järjestettävään kotimaiseen TD-seminaariin.
  o Tämän jälkeen alkaa vähintään yhden talvikauden kestävä kandidaattivaihe, jonka aikana kandidaatin tulee toimia vähintään kahdessa pm-, aluemestaruus- tai kansallisen tason kilpailussa tuomarineuvoston jäsenenä (TD, TDA, tuomarineuvoston jäsen tai kilpailunjohtaja).
  o Koulutus suoritetaan loppuun osallistumalla uudelleen kotimaiseen TD-seminaariin, kun kandidaattivaiheen tehtävät on tehty. Tässä seminaarissa kandidaatin tulee pitää pieni esitys annetusta aiheesta (max. 10 min) sekä suorittaa hyväksytysti kirjallinen koe.
– B-tason TD-lisenssin ylläpitämiseksi tulee jatkossa osallistua kotimaiseen TD-seminaariin vähintään kerran neljässä vuodessa.

Lue lisää B-tason TD-koulutuksen uudistuksesta ja muista koulutuksista TD-koulutukset ja -nimitykset liitteestä.

JURY-liivit

Seurojen ja piirien on mahdollisuus tilata Hiihtoliiton JURY-liivejä 25 euron kappalehintaan (sisältää postituksen). Tilaukset tulee tehdä sähköpostilla osoitteeseen larissa.erola@hiihtoliitto.fi.

WhatsApp-ryhmä

Haluatko jatkossa saada TD-postia suoraan puhelimeesi? Rekisteröidy siinä tapauksessa SHL TD WhatsApp-ryhmään osoitteessa https://chat.whatsapp.com/F3hNBmIxhZxKTQxsM39Sya. Ryhmään voi rekisteröityä kaikki FIS- ja B-tason TD:t sekä piirien TD-vastaavat. Ryhmästä voi itse poistua milloin vain, mikäli ei enää halua saada TD-postia sen kautta.

Terveisin,
Mattias Skog
mattias.skog@multi.fi
+358 44 721 8373

LIITTEET:
– FIS TD-koulutus ja TD-lisenssin ylläpito

JAKELU:
– Maastohiihdon FIS- ja B-tason TD:t ja piirien TD-vastaavat

KOPIO:
– Maastohiihdon johtoryhmä
– Maastohiihdon sääntöryhmä
– Maastohiihdon kilpailuryhmä
– Suomalaiset FIS homologointitarkastajat
– Maastohiihdon henkilökunta
– Maastohiihdon piirien puheenjohtajat
– Maastohiihdon piirien sihteerit
– Maastohiihdon piirien kilpailuvastaavat
– Maastohiihdon piirien koulutusvastaavat

Kategorier:
Okategoriserade