Heidi Kuuttinen dubbel medaljör i FM i löpskytte

Heidi Kuuttinen sprang och sköt hem två FM-medaljer i helgen. Hon vann lördagens masstart och följde sedan upp den framgången med ett silver i sprint. FM i löpskytte avgjordes i Kauhajoki.

Sammanlagt blev det nio medaljer för FSS i FM i löpskytte i masstarten och sprint tävlingarna 19.-20.8. i Kauhajoki.

Kuuttinens insats i masstarten belastades av åtta bommar, men hon var ändå nästan tio sekunder före Kontiolahden Urheilijats Rieke de Maeyer i slutresultatet. Maeyer missade bara tre tavlor i tävlingen. LIF:s Annika Sjöström slutade sjua i den tävlingen. Hon hade fyra bommar på fyra skjutningar.

I söndagens sprint for Satu Rautiainen från Sumiaisten Kunto, iväg med segern. Hon var 22 sekunder före Kuuttinen och hade samtidigt också en bom mindre än sin medtävlare från Kraft.

Sandra Ingves (IF Kraft) tog en bronsmedalj i sprinten på lördagen i klassen flickor 15 år. Hannes Bengs (IF Kraft) var femte i masstarten och tog en fjärdeplats i sprinten endast 4 sekunder från bronsmedaljen.

Marie Fred (VIF) blev dubbelmästare i damer 40 år. Dan Öhman (Ingå IF) blev också dubbel bronsmedaljör i klassen herrar 45 år.

LIF:s Henning Nynäs är en oldboy som håller måttet. Han kom med två medaljer från Kauhajoki. Det blev silver i masstarten och brons i sprinten i 75-årsklassen.

Sammanlagt deltog 15 FSS löpskyttar i masstarten på lördag och 14 FSS deltagare i sprinten på söndag.