6 FM medaljer i junior FM under helgen för IF Kraft och Larsmo IF:s skidskyttar.

2 FM-guld, 2 FM silver och 2 FM bronsmedaljer för FSS från Junior FM i Hollola 27.-28.1. hör inte till vanligheterna. Det blev en lyckad helg för Krafts Inez Sandberg. Hon tog karriärens andra FM-seger och avslutade dessutom tävlingshelgen med ett brons. Viivi Fagerudd från Larsmo IF stod för ett likadant resultat i klassen flickor 15. Rebecca Sandnäs tog två silvermedaljer i klassen D22.Rebecca Sandnäs från Larsmo IF tog sin första FM medalj FM-silver i skidskytte på 12,5 kilometer i D22-årsklassen och upprepade samma placering på sprinten följande dag. Teodora Westerlund Larsmo IF placerade sig i samma klass på 8. och 6. plats.

Efter alla skador- och hälsoproblem är Rebecca Sandnäs jättenöjd med helgen två silver i junior-FM för 22-åringar. Men även andra skidskyttar från Larsmo IF är på frammarsch. Viivi Fagerudd i klassen F15 öppnade med en tredjeplats på lördagens normaldistans och tog guldmedalj på sprinten följande dag.

Kraft ställde upp med fyra skidskyttar i helgens junior-FM i Hollola och alla placerade sig högt. Riktigt bra gick det för Inez Sandberg i F17-klassen som tog guld i lördagens normaldistans och brons i söndagens sprint.

– Jag hade inte trott att det skulle gå så här bra, men jag kände innan att formen var bra, säger Sandberg.

På lördagen slutade skyttet på 1+2+1+1=5 och var alltså inte felfritt. Men i spåret gick det tillräckligt snabbt för att kamma hem segern med över tio sekunders marginal till tvåan.

– Skidformen kändes jättebra. Skyttet var kanske inte perfekt men ändå helt okej.

Segern var hennes andra i FM-sammanhang, för två år sedan tog hon guld i 15-årsklassen.

Och det skulle bli ännu en medalj. På söndagen var det dags för sprint, något som Inez Sandberg sett fram emot. Men även om det resulterade i ett brons kunde hon inte riktigt ge sitt allt och hade gärna hoppats på mer.

– Klart det är kul att ta medalj, men jag hade problem med benhinnan så det blev kanske inte en jättelyckad dag. Men det känns riktigt bra att ha tagit två medaljer.

Här är resultaten för alla FSS skidskyttar från FM veckoslutet på normaldistans och sprint i Hollola. Officiella resultatlistan finns här