Aktuellt

Tillbaka

Är du eller någon i din förening intresserad av att få en TD-utbildning på svenska?

av David Andberg den 20.09.2017
(läst av 355 besökare)

TD-utbildning nivå C

FSS ordnar en TD utbildning nivå C ifall intresse finns. Datum och ort är ännu öppet men en veckoslutskurs för teorin behövs.

Ifall du är intresserad av att gå en kurs eller har frågor vänligen kontakta:

mattias.skog@multi.fi eller 044 7218373

niklas.turku@gmail.com eller 0400 715655

Vad är en TD?

En TD eller en Teknisk Delegat är en obunden representant för förbundet/distriktet. Till TD:ns uppgifter hör bl.a. att fungera som ordförande för tävlingens jury samt övervaka att tävlingen utförs enligt reglerna, under regelrätta förhållanden och att alla tävlande har samma möjligheter till framgång. En TD fungerar också som tävlingsorganisationens hjälpreda.

Vad krävs av en TD?

Av en TD krävs god regelkunskap, förmåga att planera och genomföra tävlingar, kunskap om uppbyggande av mål och startområdet, erfarenhet från genomförandet av tävlingar, kunskap inom tekniska hjälpmedel, behärskar både fri och klassisk skidteknik, ledarförmåga, spelöga och bondförnuft. TD:n bör vara rättvis i sina beslut och oberoende av arrangören eller de tävlande.

Vem kan bli TD?

Alla som har ett brinnande intresse för längdskidåkning, gärna fd aktiva, ledare eller föreningsaktiva som har erfarenhet av skidtävlingar.

Kursen riktar sig främst till de som vill skaffa sig en TD-utbildning men även övriga intresserade är hjärtligt välkomna med, man binder sig inte till att fungera som TD på tävlingar om man deltar i kursen. Kursen fungerar också bra som repetition för de som redan tidigare gått motsvarande utbildning. Det är önskvärt att föreningsaktiva som deltar i tävlingsarrangemang i olika roller, speciellt de som fungerar som tävlingsledare, skulle gå kursen. Även aktiva, deras föräldrar och tränare som vill bekanta sig närmare med tävlingsreglerna är välkomna!

OBS! För att vi skall kunna ordna kursen bör vi få ihop ca 10 deltagare.

 

Intresserad av att bli en samarbetspartner?

Eller vill du annonsera på vår webb?
kontakta fss[at]idrott.fi