Nyhetsarkiv

Tillbaka

Tävlingssäsongen körde igång på veckoslutet (29-30.10.2016) i Vuokatti. Den första deltävlingen i Finlands cup avgjordes på lördagen i klassisk sprint och på söndagen stafett i fri stil.

av David Andberg den 31.10.2016
(läst av 1427 besökare)

Bra start på tävlingssäsongen

På lördagen tävlades det i klassisk sprint. På damsidan vann Anne Kyllönen före IF Minkens Andrea Julin.  Tre övriga FSS-damer tog sig vidare från kvalet. IF Åsarnas Emelie Svenlin tog sig till semifinal och slutade på en tolfte plats. Fanny Storvall (IF Åsarna) och Jennifer Antell (IF Femman) tog en 24 respektive 25 plats.

På herrsidan bestod hälften av deltagarna i finalen av Minkar, Matias Strandvall vann tävlingen, Toni Ketelä tog en fjärde plats och Christoffer Lindvall som fokuserar på långlopp tog en imponerande sjätteplats. Juuso Haarala (IF Minken) och Rikhard Mäki-Heikkilä (IF Femman) tog sig vidare från kvalet och placerade sig på en 17 respektive 25 plats.

På söndagen tävlades det i stafetter i fri stil.

På damsidan hade FSS inga lag som kom i mål. På herrsidan tog IF Minkens första lag en fjärde plats med nykomlingarna i föreningen som gjorde väldigt bra ifrån sig. Juuso Haarala växlade över till Remi Lindholm på en sjunde plats, bara 6,6 sekunder efter Lauri Vuorinen från Kouvolan Hiihtoseura. Remi Lindholm Förbättrade med en placering och växlade över till Mattias Strandvall som skidade i mål. Det var dock inte bara IF Minken som tog en god placering, utan också IF Femmans första lag tog en god sjätte placering. Rikhard Mäki-Heikkilä växlade in som sjunde efter Juuso Haarala och Victor Lövdahl växlade över till Johan Gustafsson som tredje.

IF Minkens andra lag tog sig i mål som nionde. IF Åsarnas första lag tog sig in på en 24 plats.

Grattis till de goda placeringarna.

 

Intresserad av att bli en samarbetspartner?

Eller vill du annonsera på vår webb?
kontakta fss[at]idrott.fi