Nyhetsarkiv

Tillbaka

Kursen riktar sig till dem som kommer att vara tävlingsledare eller vice tävlingsledare på vinterns tävlingar, samt de som vill bli TD:n på tävlingar. Även de som tidigare gått en TD kurs kan delta eftersom reglerna på senare år ändrat en hel del.

av Niklas Enlund den 09.10.2018
(läst av 549 besökare)

Tävlingsledar och TD -utbildning ( nivå C ) 24.11 i Pargas

Plats: Restaurang Kjell’s Kitchen, Industrigatan 14, Pargas  (avtag th vid Kalkrondellen)
Datum: 24.11.2018
Kl: 9:30

Kursen riktar sig till dem som kommer att vara tävlingsledare eller vice tävlingsledare på vinterns tävlingar, samt de som vill bli TD:n på tävlingar. Även de som tidigare gått en TD kurs kan delta eftersom reglerna på senare år ändrat en hel del.

FSS ser gärna att alla som ordnar tävlingar inkommande vinter sänder en eller flera representanter till kursen.

Kursens pris är ca 40€, då ingår morgonkaffe, lunch och eftermiddagskaffe.

Anmäl er senast 17.11.2018 viä formuläret HÄR

På frågor om kursens innehåll svarar Niklas Turku, niklas.turku( a )gmail.com, 0400 715655 eller mattias.skog( a )multi.fi, 044 7218373

För att kursen skall bli av behövs det 10 st deltagare.


Vad är en TD?

En TD eller en Teknisk Delegat är en obunden representant för förbundet/distriktet. Till TD:ns uppgifter hör bl.a. att fungera som ordförande för tävlingens jury samt övervaka att tävlingen utförs enligt reglerna, under regelrätta förhållanden och att alla tävlande har samma möjligheter till framgång. En TD fungerar också som tävlingsorganisationens hjälpreda.

Vad krävs av en TD?

Av en TD krävs god regelkunskap, förmåga att planera och genomföra tävlingar, kunskap om uppbyggande av mål- och startområdet, erfarenhet från genomförandet av tävlingar, kunskap inom tekniska hjälpmedel, behärskar både fri och klassisk skidteknik, ledarförmåga, spelöga och bondförnuft. TD:n bör vara rättvis i sina beslut och oberoende av arrangören eller de tävlande.

Vem kan bli TD?

Alla som har ett brinnande intresse för längdskidåkning, gärna fd aktiva, ledare eller föreningsaktiva som har erfarenhet av skidtävlingar.