Nyhetsarkiv

Tillbaka

Folkhälsan ordnar i samarbete med Kuortane Olympic Training Center en förberedande utbildning för Yrkesexamen för tränare (VAT). Utbildningen fokuserar på uthållighet och passar därför för tränare i många olika grenar.

av David Andberg den 17.08.2017
(läst av 936 besökare)

Avlägg Yrkesexamen för tränare

Utbildningen är en examen på andra stadiet och följer en läroplan som är godkänd av Utbildningsstyrelsen. Utbildningen består av tio närstudietillfällen och distansuppgifter och den genomförs genom yrkesprov inom två obligatoriska och en valfri studiehelhet. Utbildningen omfattar max 60 kunskapspoäng och studieplanen görs individuellt för varje studerande baserat på hens tidigare erfarenhet och kunnande som tränare. I studierna ingår också en grenspecifik studieresa.

Utbildningen leds och koordineras av Tom Andtbacka och Thomas Asp. Närstudierna kommer att hållas av flera olika tränare, ledare och idrottare, som alla med sin bakgrund och specialkunskap kommer att ge en bred och stabil grund för blivande yrkestränare.

Pris
1950 euro för den förberedande utbildningen, inklusive helpension på Norrvalla eller Kuortane under närstudierna och examensavgiften. Dessutom tillkommer cirka 500 euro för studieresan.

För mera information
Thomas Asp, 050 505 1139
Tom Andtbacka, 050 353 1457